Ιστορικό "Εκδόσεων Γεωρνταμιλή"

 

Οι «Εκδόσεις Γεωρνταμιλή» ξεκινούν την πορεία τους το 2017 για την έκδοση λευκωμάτων και εντύπου υλικού από το πολύτιμο και σπάνιο αρχείο του μοτοαεροπτεριστή αεροφωτογράφου Χρυσόστομου Φουντή που έχουμε τιμή να διαχειριζόμαστε αποκλειστικά.

Η γυναίκα του αείμνηστου αεροφωτογράφου Σταυρούλα Φουντή - Γεωρνταμιλή, ξεκίνησε εκδίδοντας περιορισμένο αριθμό λευκωμάτων που ήταν απαραίτητα για την διάθεση τους σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται προς τιμή του από το 2014.

Οι εκδόσεις που έχουν πραγματοποιηθεί είναι οι κάτωθι:

«Εν πτήσει, Χρυσόστομος Φουντής» - Πινακοθήκη Πειραιά, Μάρτιος 2014

«Κεφαλονιά από ψηλά» - Δημαρχείο Κεφαλονιάς, Αύγουστος 2014

«Κρήτη από ψηλά» - Φεστιβάλ “El Greco Fodele 2014”, Αύγουστος 2014

«Κύπρος από ψηλά» - "Σπίτι της Κύπρου" (Πρεσβεία της Κύπρου) τον Φεβρουάριο του 2015

Κατόπιν της ανταποκρίσεως του κοινού, τόσο για το  περιεχόμενο τον λευκωμάτων όσο και για τους εκάστοτε φωτογραφικούς πίνακες στις εκδηλώσεις, πάρθηκε η απόφαση από την ίδια, να παραχωρήσει σε εμάς το σύνολο του αρχείου, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και προβολή του.

Το 2017, ύστερα από εκτενή και λεπτομερή έρευνα στο αρχείο των 700.000 αεροφωτογραφιών επιλέξαμε τις πιο αντιπροσωπευτικές για την Ελλάδα και προχωρήσαμε στην έκδοση του λευκώματος αεροφωτογραφιών με τίτλο Flying In Greece. Αναπόφευκτο ήταν να παραλειφθούν ορισμένες  περιοχές και αεροφωτογραφίες απείρου κάλους, με την υπόσχεση πως θα «χρησιμοποιηθούν» σε δεύτερο χρόνο, σε μελλοντική έκδοση μας ή εκτύπωση.

Ο σκοπός και το όραμα μας είναι να προβάλουμε την Ελλάδα, κατά μέρος, αλλά και στο σύνολο της, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό. Η καλλιτεχνική ματιά του αεροφωτογράφου Χρυσόστομου Φουντή,  η εμμονή του με την τελειότητα των φωτογραφιών και την συνεχή «αναζήτηση» της καταλληλότερης στιγμής, έχει παράγει ένα έργο απαράμιλλης ομορφιάς για την χώρα μας. Η κοντινή οπτική γωνία του «μοτοαεροπτεριστή», μας παίρνει κάθε φορά μαζί της για ένα σύντομο ταξίδι, από τα πιο ψηλά βουνά μέχρι και τα πιο μακρινά - απομονωμένα νησιά της Ελλάδος.

Πέραν όλων των παραπάνω οι «Εκδόσεις Γεωρνταμιλή» δυνάμεθα να αναλάβουμε, φωτογραφίσεις βιομηχανικών έργων, εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων και εκτυπώσεις πλήρους υλικού συνεδρίων. Τέλος βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να αναλάβουμε τις δικές σας εκδόσεις, εκτυπωτικά, σχεδιαστικά και αν το αυτό επιθυμείτε να τις εμπλουτίσουμε με φωτογραφίες από το αρχείο που διαχειριζόμαστε.

Βρισκόμαστε πάντα στην διάθεση σας, για οποιαδήποτε απορία τυχών έχετε ή αίτημα για κάτι σχετικό που δεν περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα μας.

 

Κύλιση στην Αρχή